Omfattende tiltalte mot svensk nettovergriper

Örebro (NTB-TT): En 13 år gammel jente som kastet seg foran et tog i Kumla i Sverige i mars i år ble innledningen til en omfattende etterforskning av en svensk nettovergriper.

Nå er 45-åringen tiltalt for voldtekt og en rekke tilfeller med grov utnyttelse av barn til seksuell posering, sier aktor Pia Åsberg til nyhetsbyrået TT.

Tiltalen ble presentert i Örebro tirsdag og omfatter i alt 25 punkter. Rettssaken begynner i oktober.

- Med forskjellige trusler har han fått jenter til å vise seg fram i bh eller lettkledd på annen måte, barbrystet eller med nakne underliv. Mange lovbrudd har bare blitt til forsøk på lovbrudd fordi jenter ikke har gått med på dette, tilføyer Åsberg. Han sier bevisene er sterke og omfattende.

45-åringen har stort ansvar for at den 13 år gamle jenta begikk selvmord ved å kaste seg foran toget, mener aktor. Men mannen blir ikke tiltalt for dette fordi det ikke går an å bevise at deres chatting på nettet var den eneste grunnen, eller hovedgrunnen, til at hun kastet seg foran toget.

Mannen truet igjen og igjen med å offentliggjøre bildene han hadde av henne, sende dem til lærerne hennes, klassekameratene og foreldrene. Hun svarte gjentatte ganger at hun ville ta livet sitt om han gjorde dette. Til slutt gjorde hun det. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.