*Nettavisen* Nyheter.

Omkom i kollisjon med stabbur

OMKOM: Brannvesenet brukte over en halvtime på å kutte den omkomne ut av bilvraket. Foto: ROAR LØKKEN (Romerikets blad)

En person omkom etter å ha kolliderte med et stabbur i Minnesund natt til 1. mai.

(rb.no): Smellen skal ha vært voldsom, og stabburet skal ha flyttet seg under kollisjonen. Veien blir sperret i mange timer 1. mai. Ulykken skjedde i 04.15-tida.

– Bilen er fullstendig knust etter sammenstøtet. Vi har derfor ikke kunnet identifisere personen utover at vi vet det er en mann. Han satt fastklemt i vraket, og han satt fastklemt lenge etter at vi ankom stedet. Brannvesenet brukte en halvtime på hurtigfrigjøringen da de skar opp bilvraket, sier operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til Romerikes blad.

Klokka 05.45 ble sjåføren bekreftet omkommet.

I 08-tida opplyser politiet at de vet hvem mannen er, men at de pårørende ennå ikke er varslet.

– En tragedie

Ingvild Askheim eier stabburet. Hun bor ikke selv på gården der ulykken skjedde, men i et nabohus på den andre siden av veien.

– Det er en tragedie når slikt skjer. For nærmere 30 år siden skjedde noe av det samme, sier Askheim, som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer til media.

– Stabburet flyttet en meter

Ulykken skjedde på Trondheimsvegen ved Stensby sykehus.

– Dette er et helt rett strekke, og vi aner ikke hvorfor han har truffet stabburet. På en eller annen måte har han rast rett inn i fundamentet på stabburet. Alle søylene er feid bort og stabburet er flyttet en meter bortover, forklarer Olausson.

– Er det noen mistanke om ruskjøring?

– Det er for tidlig å si noe om det. Vedkommende vil bli obdusert, og da får vi svar på mye, svarer han.

Stjal bilen i oppsiktsvekkende brekk

Ulykkesbilen var til alt overmål en bil som ble stjålet fra Mekonomen på Jessheim tidligere denne uken.

Tyveriet var av det oppsiktsvekkende slaget. Natt til tirsdag hadde en biltyv tatt bilen og meid ned porten inn til verkstedområdet.

Bilen er en Nissan Almera 2003-modell.

Politiet hadde et signalement av biltyven å gå på, i tillegg til et kjent registreringsnummer, men klarte altså ikke å spore ham opp.

Bilen var utstyrt med nye bremser og nye airbager. Det kunne ikke redde livet til biltyven.

Veien vil bli sperret i flere timer

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på vei til stedet i 06.30-tida. De vil foreta sine undersøkelser sammen med politiet.

– Veien kommer til å være sperret i mange timer utover dagen. Først og fremst må de få tid til å gjøre unna sine undersøkelser. Deretter er det ikke snakk om å åpne veien for trafikk før hele stabburet er løftet vekk. Til det trenger vi en svær kran, sier Olausson.

Ifølge Tore Bråthen i K. Bull A/S, firmaet som skal flytte på stabburet, vil flyttingen skje en gang mellom klokken 12 og klokken 15.

– Sannsynligvis blir det nærmere klokken 15, sier Bråthen.

Politiet bekrefter opplysningen klokka 08.48.

– Veien vil bli stengt i begge felt fram til klokken 15.00, twitrer operasjonsleder Bjørn Jahr.

Mange tusen mc-er vil bli rammet

Som vanlig 1. mai vil Minnesund være åsted for et massivt kick off for motorsyklister. Mange tusen mc-er er ventet til tettstedet. Sesongstarten vil derfor preges av både en dødsulykke og en stengt innfartsvei.


Les flere saker på rb.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.