RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omkomne dykkere ligger på 130 meters dyp

Sist oppdatert:
Mo i Rana/Oslo (NTB-Lars Heltne/Fredrik Ljone Holst): To dykkere omkom, mens tre slapp unna med skrekken etter en dykkerulykke i en grotte i Plurdalen i Mo i Rana fredag. De omkomne ligger på rundt 130 meters dyp.

Det opplyser politiinspektør Kristin Elnæs i Helgeland politidistrikt. De tre overlevende er sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Dykkerne skal ifølge politiet være i relativt god form, men en av dem skal ha lettere symptomer på dykkersyke.

Dykkernes identitet er ikke klar, men alle fem skal ifølge politiet være finske statsborgere og den finske ambassaden i Oslo er derfor informert.

- Politiet jobber nå for å få hentet ut de omkomne, men det er en krevende operasjon som vil ta tid. Politiet knytter nå til seg nødvendig fagkompetanse for å kunne foreta en sikker aksjon, sier Elnæs.

- De har det bra etter forholdene og er uten alvorlige skader, sier pressevakt Marit Einefjord til NTB. Hun kan ikke si hvor lenge de tre mennene vil bli værende på sykehuset. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere