*Nettavisen* Nyheter.

Omkomne fløyet hjem fra Sveits til sine kjære

Brussel (NTB-AFP): De 28 omkomne etter den tragiske bussulykken i Sveits, er fløyet hjem til de pårørende i Belgia. Også åtte av barna som overlevde, er kommet hjem til sine foreldre.

16.03.12 10:34

Dagen etter at familiene besøkte likhuset for å gjøre den tunge jobben med å identifisere sine barn, ble de 28 omkomne fløyet hjem til Belgia. Det ble holdt en seremoni skjermet fra mediene før de to militærflyene lettet fredag morgen.

Et fly med åtte barn som overlevde ulykken, kom fram til Melsbroek lufthavn utenfor Brussel torsdag kveld, opplyser en sveitsisk sykehuskilde. På flyplassen ble barna møtt av pårørende og deretter kjørt vekk i busser og biler med politieskorte.

I alt 28 personer mistet livet i bussulykken, deriblant 22 barn. Hittil er 19 av de omkomne identifisert, ifølge sveitsisk politi.

Barna var på vei hjem fra skileir i Val d-Anniviers i de sveitsiske Alpene da ulykken skjedde tirsdag kveld. Bussen kjørte inn i betongveggen i en tunnel i nærheten av byen Sierre i den sveitsiske kantonen Wallis. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.