Gå til sidens hovedinnhold

Omkomne funnet to år etter flyulykken

Flere omkomne er funnet i vraket til Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet.

Franske myndigheter opplyser mandag at de har funnet deler av vraket til Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet i juni 2009.

Myndighetene opplyser at det også er gjort funn av menneskelik ved flyvraket som ligger på havbunnen, melder CNN.

- Likene skal identifiseres
- De skal fraktes opp til overflaten for å identifiseres, sier den franske transportministeren Nathalie Kosciusko-Morizet under en pressekonferanse mandag.

228 mennesker var om bord på flyet da det styrtet ned i Atlanterhavet under kraftig tordenvær 1. juni 2009. Alle om bord omkom, og årsaken til ulykken er ennå et mysterium.

Letemannskaper har funnet 50 omkomne i tidligere søk som er utført i området der flyet styrtet.

Les også: Fant deler av styrtet Air France-fly

- Flere lik i vraket
- Det er umulig å si hvor mange lik som fortsatt befinner seg i flyvraket, sier Alain Bouillard, som leder operasjonen med å lokalisere flyet.

Letemannskaper har funnet store vrakdeler, men har så langt ikke klart å spore opp flyets ferdskriver og taleregistrator.

- Vi aner ikke hvor de kan være, sier Bouillard.

Ferdskriveren og taleregistratoren kan gi et endelig svar på hva som skjedde med Air France Flight 447, en Airbus 330 på vei fra Rio de Janeiro til Paris, som styrtet i havet i et intenst tordenvær.

Nordmenn savnet
Fire personer med norsk statsborgerskap var blant de 228 antatt omkomne etter flystyrten.

De fire savnede nordmennene er Karsten Moholt (58), sønnen Karsten Aleksander Moholt (35) og videre Kristian Berg Andersen (37) og den norskbritiske gutten Alexander Bjoroy (11). I tillegg er Helge Gustafsson (44) blant de savnede. Han er islandsk statsborger, men kommer fra Askøy utenfor Bergen.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken