RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omplassert og bøtelagt

(Tom Melby, Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
Løytnanten som var øverste befal på feltøvelsen der soldat Alice Asplund (23) ble tvunget til å bade naken, er nå forflyttet til en kontorjobb en annen plass og er blitt bøtelagt.

Jeg synes det er fint han har fått en annen jobb, der han ikke lenger jobber med soldater, sier Alice Asplund til an.no.

Stor oppmerksomhet
Saken om Alice Asplund som ble tvunget til å bade naken sammen med 30 mannlige medsoldater og foran befalte, som Avisa Nordland først fortalte om den 17. november, fikk stor oppmerksomhet i riksmedia.

Også den danske storavisen Ekstra Bladet omtalte saken.

Kontorjobb
I dag melder TV2 at løytnanten som ledet denne feltøvelsen, som fant sted ved Heggmoen i september i år, har fått en reaksjon fra Forsvaret. Han er nå forflyttet til en annen avdeling og har fått en kontorjobb, og har fått refs i form av en bot.

- Den aktuelle offiseren tjenestegjør ikke lengre i Bodø, han tjenestegjør ved en annen avdeling og i en administrativ stilling, inntil saken er endelig avgjort, sier personalsjef i Luftforsvaret, oberst Trond Kotte, til TV 2 Nyhetene.

- Følte meg misbrukt

Alice Asplund og de andre soldatene var midt i en tredagers feltøvelse da de om kvelden 21. september fikk beskjed fra løytnanten, om at alle sammen skulle bade nakne. Alle soldatene måtte også vaske seg i nedentil i det iskalde vannet.

- Jeg gråt og følte meg uvel, og jeg har ennå store problemer med å se de mannlige befalene som var der i øynene. Jeg følte meg rett og slett misbrukt, sa Alice Asplund til AN i november.

I etterkant av saken har Alice Asplund fått massiv støtte fra Forsvaret, politikere og andre.

Konsekvenser
I dag er hun glad for at løytnanten har fått refs og er blitt forflyttet.

- Jeg synes det er bra, og det er bra at man ser at det blir konsekvenser av det som har skjedd, sier Alice Asplund.

23-åringen fra Eidsvoll avslutter sin førstegangstjeneste i Luftforsvaret i Bodø den 21. desember i år, og hun er til daglig hovedtillitsvalgt for soldatene på Reitan.

Les flere saker fra Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere