RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omringet av fire bjørner

Sist oppdatert:
Måtte reddes med helikopter.

Paret fra Bodø måtte reddes med helikopter etter å ha blitt truet av en aggressiv binne og hennes tre unger natt til mandag.

– De sto bokstavelig talt med ryggen mot fjellveggen, uten mulighet til å komme seg unna, mens den nærmeste bjørnen enkelte ganger bare var noen få meter unna, forteller operasjonsleder Erling Johannessen ved Salten politidistrikt til an.no.

– Uredd og aggressiv
De to var på tur i Beiardalen da de plutselig ble oppmerksom på bjørnene, og varslet så politiet. Bjørnene var på det tidspunktet ikke særlig nærgående. Men kort tid etterpå fikk politiet en ny melding fra paret, om at bjørnene var kommet svært nær og at de var nærmest fanget i landskapet.

– Første melding hit kom kvart over fire i natt, om at paret var omringet av fire bjørner. De hadde da tent et bål for å holde bjørnene på avstand i fem-seks timer, men den ene bjørnen begynte å bli veldig uredd og aggressiv, sier redningsleder Kjell Tennes ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Nettavisen.

– Det ble da besluttet av vi skulle sende en Sea King for å få de i sikkerhet, og ved 06-tiden var de hentet ut, sier Tennes.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere