Gå til sidens hovedinnhold

Omringet av tigre i fem døgn

Fem menn søkte dekning i trærne da kameraten ble drept og spist av flere tigre.

Fem menn har blitt reddet etter å ha vært omringet av tigre i fem døgn på den indonesiske øya Sumatra.

Gruppen befant seg midt i den tykkeste jungelen, langt unna sivilisasjonen. Det gjorde redningsarbeidet svært utfordrende.

Men mandag klarte redningsmannskaper og politi å ta seg fram til stedet der menneskene var strandet i trærne i nasjonalparken Mount Leuser. Tigrene ble jaget bort, og gruppen fikk endelig komme i sikkerhet.

Mennene skal være i dårlig form, etter å ha vært uten mat i tre dager.

Flere tigre angrep gruppen på torsdag da mennene ved et uhell drepte en tigerunge. En mann (28) døde som følge av angrepet, melder BBC.

Gruppen hadde satt opp dyrefeller for å fange mat, men de fanget i stedet en tigerunge, noe som tiltrakk seg voksne tigre i området. Tigerungen døde senere av skadene den ble påført av dyrefellen.

Lokale landsbybeboere gjorde et forsøk på å redde de strandede mennene ned fra treet allerede torsdag, men måtte gi opp da minst fire tigre omringet stedet.

Sumatra-tigeren er den minste blant tigerartene. De finnes kun på Sumatra, og er en utryddingstruet art. Det finnes bare 350 Sumatra-tigre som lever i det fri. Dette skyldes blant annet avskoging og ulovlig jakt.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken