Lederen for de gjenværende ukrainske styrkene i Mariupol kom onsdag med en siste bønn om hjelp til omverdenen.

Les også: Stor usikkerhet rundt Ukrainas nye kampfly

- Dette kan være vår siste bønn til verden, den siste bønnen for våre liv. Vi nærmer oss trolig våre siste dager, om ikke timer. Fienden er i overtall med 10 mot 1, uttaler major Serhiy Volyna på en video han har postet på sin Facebook-side og som Washington Post publiserte samme dag.

Omringet av russiske styrker

Volyna er leder for marineinfanteribrigaden som tirsdag fortsatt holdt stand på stålverket Azovstal i Mariupol, omringet av russiske styrker.

- Vi kommer ikke til å legge ned våpnene, sier han i videoen.

Overfor The Washington Post sier kommandanten at soldatene hans ville fortsette «å utføre kampoperasjoner og fullføre våre militære oppgaver så lenge vi mottar dem.»

Nytt ultimatum

Onsdag ble det kjent at Russland har gitt de ukrainske styrkene som fortsatt er i Mariupol, frist til klokka 14 for å overgi seg, melder NTB.

Onsdag morgen uttalte det russiske forsvarsdepartementet at de vil åpne en korridor fra klokka 14 (klokka 13 norsk tid) for at ukrainske soldater «som legger ned våpnene og overgir seg, kan få fritt leide ut av Mariupol».

Ukrainske styrker og opp mot tusen sivile ukrainere antas å ha forskanset seg inne i det store stålverket Azovstal utenfor den beleirede byen, ifølge NTB.

Det skal være 130.000 innbyggere igjen i Mariupol. De trenger mat, vann, medisiner og hjelp, sier viseordfører Sergej Orlov.

Den ukrainske havnebyen har i over 50 dager vært under russiske fly- og artilleriangrep angrep og de gjenværende innbyggerne der «mangler alt, mangler et liv», sier Orlov til BBC.

De ukrainske soldatene i Mariupol, som har forskanset seg på det store Azovstal-stålverket, finner det nå «svært vanskelig» å forsvare seg, sier han.

Russiske styrker angriper stålverket både fra lufta og fra marinefartøy i Svartehavet, og de ukrainske styrkene trenger snarest tunge våpen for å kunne gjenerobre byen, sier Orlov.