RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omsetningsfall for EDB-konkurrent

Sist oppdatert:
EDB-konkurrent og Norges nest største dataselskap i antallet ansatte, Per Andersens Ergo Group, leverte et fall i omsetningen i tredje kvartal
ErgoGroup er et datterselskap av Posten Norge. Torsdag la Posten frem tallene for tredje kvartal, og Ergo-tallene var en del av resultatrapporten.

Rapporten over IT-kjempens utvikling i tredje kvartal, viser at også Ergo merket de vanskelige forholdene i norsk IT-bransje i kvartalet. Omsetningen falt til 653 millioner kroner i tredje kvartal, mens omsetningen i samme kvartal i fjor var på 671 millioner kroner.

Resultat før avskrivninger og ekstraordinære tiltak (EBITDA) var på 120 millioner i tredje kvartal, mot 116 millioner kroner i fjor.

Ergo kuttet 244 personer i tredje kvartal, men selskapet opplyser ikke om kostnadsføringen av disse i Ergo-tallene.

Videre skriver selskapet dette:

- ErgoGroup har inngått flere nye kontrakter i løpet av 2003. Blant disse er en kontrakt med Rikstrygdeverket på løsninger knyttet til signering og kryptering av informasjon som sendes over internett til bruk i hele helsesektoren. Dernest en kontrakt med Kommunal- og Regionaldepartementet om utvikling av nytt Valgnattsystem, samt Bergen og Oslo kommune vedrørende nytt saksbehandlingssystem. ErgoGroup har også vunnet sentrale kontrakter med Norges Bank og Tine, heter det i en melding fra Ergos morselskap Posten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere