RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omsetningsnedgang for detaljhandel

Sist oppdatert:
Omsetningsvolumet for detaljhandelsbutikker gikk ned 0,5 prosent fra august til september
I detaljhandelsbutikkene gikk omsetningsvolumet ned 0,5 prosent fra august til september i år, melder Statistisk Sentralbyrå.

Omsetningsvolumet til butikker med hovedvekt på nærings- og nytelsesmidler gikk ned med 2,6 prosent fra august til september i år.

Detaljhandel er i denne sammenheng unntatt motorkjøretøy og bensin.

Ujustert økte volumindeksen for detaljhandel med 3,4 prosent i september i år sammenlignet med samme måned i fjor. Butikkhandel med næringen andre nye varer økte omsetningen i volum med 6,2 prosent i samme periode.

Andre nye varer er blant annet salg av klær, sko, elektriske varer, møbler og byggevarer. Omsetningen i volum i butikker med bredt vareutvalg, som i hovedsak består av kolonialforretninger gikk ned med 0,7 prosent fra september i fjor til september i år. Dette melder Statistisk Sentralbyrå i en melding torsdag.

Verdiindeksen opp 3,6 prosent

Totalt økte detaljhandelsbedriftene i Norge omsetningen i verdi med 3,6 prosent i september i år sammenlignet med september i fjor. Hittil i år økte omsetningen i verdi med 4,0 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere