RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omsetningsskrell i Telecomputing (Ny)

Sist oppdatert:
Telecomputing kuttet underskuddet i tredje kvartal, men hadde svak ordreinngang. Fungerende adm. direktør Svein Hov Skjelle sier ordresituasjonen er bedret nå i oktober
Oppdatert med flere momenter fra presentasjon.

Telecomputing fikk et resultat før skatt på minus 2,2 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 14,8 millioner kroner samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene økte fra 45,8 til 58,4 millioner kroner. Omsetningsutviklingen til selskapet var likevel svak, og rundt 10 prosent under konsensus til analytikerne.

Driftsresultat før goodwill og spesielle poster (EBITA) gikk fra minus 14,3 til pluss 2,7 millioner. Resultatene var omtrent som analytikerne hadde ventet.

Ordreinngangen i tredje kvartal var på svake 41 millioner kroner, mot 51 samme kvartal i fjor. På en presentasjon tirsdag morgen opplyste konstiturert Svein Hov Skjelle at det hittil i oktober var tatt inn ordrer for 18 millioner kroner. Han hadde likevel ingen forklaring på den svake ordreinngangen, men sa at dette kunne komme av periodisering og sesongmessige effekter.

Kontantstrøm fra driften oppgis til pluss 6,0 millioner kroner.

- Basert på eksisterende kontraktsmasse og forventet kontraktsinngang forventes det en positiv utvikling for selskapet fremover. En utvidelse av TeleComputings kjernemarked vil underbygge dette vekstpotensialet. Samtidig vil arbeidet med partnere og nye kanaler bli mer målrettet, heter det i kvartalsrapporten.

På presentasjonen ble det sagt at man gjør en mindre endring i strategien. Man vil bredde markedet ut fra den tradisjonelle ASP-driftingen på Microsoft-produkter. Nå vil Telecomputing også drifte andre systemer som ikke direkte er knyttet til selskapets kjerneplattform. Dette er på linje med startegien Telecomputing følger i det svenske markedet.

- Bruttomarginen forventes opprettholdt rundt 70 prosent og kontantstrømmen forventes å fortsette den positive utviklingen, noe som ytterligere styrker selskapets mulighet for vekst gjennom oppkjøp. TeleComputing ønsker å fremstå som en nordisk konsolidator innenfor våre markedssegmenter, heter det videre.

Resultatet for tredje kvartal er belastet med 3,4 millioner kroner i avsetning for sluttvederlag til avgående adm. direktør, Jan Erik Larsen, tilsvarende 18 måneders utbetaling. Utbetaling skal avkortes med eventuelle andre inntekter avtroppende administrerende direktør oppnår i utbetalingstiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere