RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den nye loven åpner for bøter på opptil 500.000 kroner for alle som sprer «falsk» informasjon om militante angrep eller militære operasjoner mot militante, noe som kan innebære at journalister kan dømmes til store bøter for å motsi den offisielle versjonen av terrorangrep. Bildet: Abdel Fattah al-Sisi, juni 2014.
Den nye loven åpner for bøter på opptil 500.000 kroner for alle som sprer «falsk» informasjon om militante angrep eller militære operasjoner mot militante, noe som kan innebære at journalister kan dømmes til store bøter for å motsi den offisielle versjonen av terrorangrep. Bildet: Abdel Fattah al-Sisi, juni 2014. Foto: Reuters Tv (Reuters / NTB scanpix)

Omstridt antiterrorlov i Egypt godkjent

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi godkjente søndag en ny antiterrorlov som kritikerne kaller svært betenkelig.

Den nye loven fastsetter dommer fra fem år til dødsstraff for diverse forbrytelser som anses for terrorrelatert, og åpner for å beskytte politi og militære mot rettsforfølgelse i forbindelse med antiterroroperasjoner.

Men loven åpner også for bøter på opptil 500.000 kroner for alle som sprer «falsk» informasjon om militante angrep eller militære operasjoner mot militante.

Det innebærer at journalister kan dømmes til store bøter for å motsi den offisielle versjonen av terrorangrep.

Lovforslaget ble endret etter omfattende protester både i Egypt og internasjonalt mot det opprinnelige utkastet, som åpnet for fengselsstraff for journalister som publiserer andre versjoner enn myndighetenes om terrorvirksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere