RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omstridt budsjettforslag godkjent i Portugal

Lisboa (NTB-AFP-DPA): Nasjonalforsamlingen i Portugal har godkjent regjeringens omstridte forslag til statsbudsjett for 2013. Budsjettet inneholder etter krav fra landets kreditorer store skatteøkninger.

Flere hundre demonstranter samlet seg onsdag utenfor nasjonalforsamlingen i Lisboa for å protestere mot skjerpelsene i beskatningen og andre innstramningstiltak. Politikerne bak budsjettforslaget ble skjelt ut som «forrædere».

Men de fleste av representantene for sentrum-høyrepartiene som sitter i koalisjon, stemte for budsjettforslaget. - Dette budsjettet krever store oppofrelser fra det portugisiske folket, sa statsminister Pedro Passos Coelho.

Portugal, som er blitt kalt Vest-Europas fattigste land, håper å få underskuddet på sitt stadsbudsjett presset ned i under 3 prosent av brutto nasjonalproduktet, slik EU krever. Brutto nasjonalproduktet (BNP) er den samlede verdien av varene og tjenestene landet produserer.

Blant innstramningstiltakene er kutt i pensjonene på opp til 10 prosent og nedskjæringer i utgiftene til helsestell på hele 17 prosent. Portugals største faglige hovedorganisasjon CGTO har oppfordret til generalstreik i protest mot kuttene 14. november. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere