RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omstridt folkeavstemning nord i Kosovo

Mitrovica (NTB): Alt er klart for en folkeavstemning blant serbere i Kosovo som kan komme til å gjøre det enda vanskeligere å finne løsninger i Europas yngste stat.

Det er lokale serbere som gjennomfører folkeavstemningen i fire serbisk-dominerte kommuner. Regjeringen i Beograd har tatt avstand fra avstemningen, men den gjennomføres likevel.

«Aksepterer du institusjonene til den såkalte Republikken Kosovo?» lyder spørsmålet serberne inviteres til å svare på, ifølge den private kringkastingen B92.

Ifølge sjefen for den NATO-ledede KFOR-styrken, tyske Erhard Drews, kommer 98 prosent av serberne til å svare nei når de går til valglokalene tirsdag og onsdag.

Han advarer mot ny uro og sier at det sikkert vil komme mishagsytringer fra kosovere som vil protestere mot den serbiske avstemningen.

Frankrikes ambassadør i Beograd sa nylig at folkeavstemningen ikke vil påvirke Serbias EU-søknad. Tyskland har på sin side sagt at forbindelsene mellom Serbia og Kosovo må ha kommet inn i ordnede former før det er aktuelt med serbisk EU-medlemskap. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere