Omstridt internettlov vedtatt i Tyrkia

Istanbul (NTB-Reuters-AFP): Tyrkias president Abdullah Gül har vedtatt en ny lov som gir myndighetene sterkere kontroll over internettbruk.

Gul signerte loven etter at regjeringen forsikret ham om at deler av den vil bli myket opp gjennom lovtillegg i etterkant, sier presidenten sin egen Twitter-side tirsdag kveld. Opposisjonen og menneskerettsgrupper mener internettloven setter begrensninger på ytringsfriheten.

De nye begrensningene har vakt stor bekymring både i Tyrkia og i utlandet. Kritikerne sier loven er et forsøk fra statsminister Recep Tayyip Erdogans side på å legge hindringer i veien for opposisjonen og hindre at korrupsjon blir kjent.

- De vil kontrollere hva vi gjør på internett. Det er undertrykking. Men de unge vil ikke undertrykkes, og vi godtar ikke dette uten motstand, sa en av demonstrantene som deltok i en protest mot loven i Istanbul tidligere i februar.

Erdogan avviser at loven krenker folks privatliv.

- Disse reguleringene innfører overhodet ikke sensur på internett. Tvert imot, de gjør internett sikrere og friere, sa statsministeren som svar på protestene tidligere denne måneden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.