RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omstridt pastor ga forsvarssjefen en kald skulder

Washington (NTB-DPA): Den omstridte Florida-pastoren Terry Jones, som i fjor utløste rasende protester verden over ved å brenne Koranen, vil ikke etterkomme bønnen fra USAs forsvarssjef om å dempe sin islamkritikk.

Forsvarssjef Martin Dempsey ringte onsdag pastoren og ba ham om å trekke støtten til den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims».

Filmen sidestiller islam med kreft og rasende demonstranter stormet tirsdag det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya og drepte USAs ambassadør i tre andre.

Også i Kairo forsøkte demonstranter å storme den amerikanske ambassaden, angivelig etter å ha sett et utdrag av filmen på YouTube.

Pastor Terry Jones har gått ut med helhjertet støtte til den kontroversielle filmen, som ifølge ham viser islams destruktive ideologi.

Dette var også budskapet da Jones i 2011 satte fyr på Koranen. Det førte til hissige demonstrasjoner flere steder, blant annet i Mazar-i-Sharif i Afghanistan der sju FN-ansatte, blant dem norske Siri Skare, ble drept av en rasende folkemengde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere