RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omstridt trafikkportal i NRK er godkjent

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Regjeringen har godkjent at NRK kan inngå i et samarbeid med Statens vegvesen, Trafikanten og Ruter om en ny landsdekkende trafikkportal. Tjenesten skal være gratis og reklamefri.

- Fellesportalen sikrer at publikum i hele landet kan være sikre på å få oppdaterte og gode reiseforslag som er konkurransenøytrale, melder Kulturdepartementet.

Samtidig skal datagrunnlaget være åpent og tilgjengelig slik at private aktører står fritt til å etablere andre tjenester basert på samme grunnlag, hvis de ønsker det.

- Dette er et godt eksempel på at offentlige organer går sammen om fellesløsninger til beste for allmennheten. Med sitt nett av distriktskontorer kan NRK supplere trafikkportalen med trafikknyheter av god kvalitet fra hele landet, fortsetter kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Medietilsynet mente sommeren 2011 at trafikkportalen ikke klart kunne begrunnes i NRKs vedtekter. I vurderingen har tilsynet sett på krav til NRKs virksomhet på nye plattformer, øvrige spesifikke innholdskrav og overordnede krav til NRKs virksomhet.

- Ut fra vedtektenes ordlyd kan det være problematisk å trekke klare grenser for hvilke tjenester som kan inngå i allmennkringkastingsoppdraget. Medietilsynet mener likevel at trafikkportalen faller utenfor NRKs oppdrag, sa direktør Tom Thoresen den gang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere