RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omtaler Krekars organisasjon 184 ganger

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mulla Krekar og Ansar al-Islam er nevnt 184 ganger i Irak-rapportene som er lekket på Wikileaks.

NRK har gjennomgått Wikileaks-dokumentene vedrørende Irak og funnet Mulla Krekar og organisasjonen Anslar al-Islam nevnt 184 ganger.

I de militære rapportene som nå er lekket er det beskrevet hvordan organisasjonen skal ha gjennomført angrep både mot internasjonale styrker og andre irakiske grupperinger.

- Ansar al-Islam har vært en av de aller mest aktive opprørsgruppene i Irak. Det kan vi si med bakgrunn i hva gruppen selv har publisert på nettet, rapporter fra krigen og mediedekningen av den, sier Brynjar Lia hos Forsvarets forskningsinstitutt til NRK.no.

Han sier det som kommer fram i Wikileaks-dokumentene ikke er veldig overraskende.

Wikileaks-dokumentene avslører ifølge NRK likevel nye detaljer om hvordan Ansar al-Islam har operert i Irak, blant annet at medlemmer sammen med Al Qaida skal ha planlagt angrep med bilbomber. I andre dokumenter omtales Ansar al Islams trusler mot enkeltpersoner. En rapport fra 2009 omtaler trusler mot en mann, der det endte med at det ble skutt og kastet en håndgranat mot huset hans uten at noen ble skadd i det angrepet.

Les mer på Wikileaks Iraq War Logs

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere