Gå til sidens hovedinnhold

Onanerte åpenlyst i retten

Overgrepstiltalt mann dro fram kjønnsorganet og onanerte åpenlyst på tiltalebenken. Måtte stoppes av to politibetjenter.

Den overgrepstiltalte Svarstad-mannen dro fram kjønnsorganet og onanerte åpenlyst under rettssaken i Larvik tingrett i går.

55-åringen ble stoppet av to politibetjenter da han var i gang med å onanere på tiltalebenken.

Han blir nå anmeldt for forholdet, som skjedde åpenlyst mens et dommeravhør i saken ble avspilt. Etter å ha fått en siste sjanse av statsadvokaten og politimennene som fulgte han, om å oppføre seg og slippe å bli satt i håndjern, fortsatte overgrepssaken i retten. Da hadde mannen allerede flere ganger høylytt kommentert redegjørelsen fra statsadvokaten og vitnemål i retten.

Dette var ikke første gangen mannen onanerte i offentlighet. Tiltalen mot mannen omfatter seks forhold, det alvorligste et seksuelt overgrep mot ei jente (4) på Hukesletta i Svarstad om kvelden den 20. juni i fjor. I tillegg skal han ha befølt en kvinne på et busstopp i Hvittingfoss samme dag, samt ha onanert foran en annen kvinne i Andebu dagen etter.

Onaneringen er i tråd med mønsteret som mannen har utvist i varetekt i Sem kretsfengsel.

Under fengslingen har ikke den overgrepstiltalte mannen latt de kvinnelige fengselsbetjentene være i fred. Den 18. desember i fjor tok han på brystet til en kvinnelig ansatt i Kriminalomsorgen. Det samme skjedde med en kollega av kvinnen den 2. januar. På formiddagen den 12. januar onanerte han foran en tredje kvinnelig fengselsbetjent.

Da han ble avhørt av de fengselsansatte om episodene, nektet han, men i retten i går erkjente han både straffskyld for dette, og for overgrepet mot barnet på Hukesletta, blotting og beføling.

Nå er mannen flyttet til Skien fengsel.
– De har ikke tatt skade av det, at jeg har stått og onanert litt foran dem, mente mannen.

Da statsadvokaten spurte om mannen ikke forsto at kvinnene ble redde og synes det var skremmende, svarte han:

– At de blir redde og engstelige kan jeg ikke forstå. At de ville blitt opphisset, kan jeg forstå, sa 55-åringen.

Mannens framferd og forklaring i retten bærer preg av sykdom. Rettssakskyndig psykiater har erklært mannen for å være strafferettslig tilregnelig, altså at han ikke var psykotisk da han forgrep seg på jenta den 20. juni. Rapporten blir tema i retten i dag.

Mannens forsvarer, advokat Søren Ø. Hellenes, viser til at 55-åringen er syk.

– Han var klart psykotisk etter at han ble arrestert og ble lagt inn på psykiatrisk, påpekte Hellenes.

Under sin forklaring husket likevel mannen de seksuelle overgrepene og detaljer rundt dem.

Saken fortsetter i tingretten i dag med flere vitner, samt utredning av den rettspsykiatriske undersøkelsen av 55-åringen.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken