Gå til sidens hovedinnhold

– Ondskap er et fashionstatement vi klarer oss uten

Over 100 norske kjendiser støtter Noah og sier nei, takk til pels.

OSLO: – Når NOAH som startskudd for antipelskampanjen i 2011 lanserer 100 kjente stemmer mot pelsdyroppdrett markerer det nettopp bredden i motstanden. NOAH er stolte over å kunne vise at motstanden mot pelsindustriens dyreplageri vokser seg stadig sterkere, sier leder i NOAH - for dyrs rettigheter, Siri Martinsen i en pressemelding.

Over hundre norske kjendiser står nå sammen med Noah og sier nei takk til pels. I tillegg har over 200 moteaktører signert initiativet «Mote mot pels». Også Oslo Fashion Week har kastet seg på bølgen og vil nå være pelsfri.

På listen over kjente pelsmotstandere finner man blant annet Unni Lindell, Fam Irvoll, Kjell Nordström (Baron von Bulldog), Charlotte Thorstvedt, Lillian Muller, Aylar, Lise Myhre, Omer Bhatti, Espen Eckbo, Knut Nærum og Anine Stang.

Sistnevnte mener pels rett og lett er ondskap.

– Pelsdyroppdrett er grov mishandling av uskyldige dyr. Noen må stå opp og snakke for de skapningene som ikke har en stemme selv. Ondskap er et fashionstatement vi klarer oss uten, sier hun, og får støtte.

– Pelsdyrnæringen må nedlegges. Ikke primært fordi dyrene skades og dør, men fordi de aldri får leve. De tilbys i stedet en uverdig eksistens, et ikke-liv de må gjennomgå for å tilfredsstille et for lengst utdatert menneskelig behov. Nedlegg næringen nå, sier forfatter Anne Holt til Noah.

Komiker Espen Eckbo prøver sågar å sette seg inn i dyrenes situasjon.

– Av egen erfaring vet jeg at det er påkjenning nok å ha hår over hele kroppen. Det siste man ønsker er å bures inne hele livet, bare for å bli flådd, er hans kommentar.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen