RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ondskapens nye klær

Sist oppdatert:
I nesten 10 år har Capcom servert den samme «Resident Evil»-suppa. Om under en måned byttes primusen ut med Grand. Se bilder og video.

«Resident Evil» var et av de første virkelig imponerende spillene til Playstation. Med (den gang) tøffe videosekvenser, blod og flere uhumskheter enn vi noengang hadde sett på konsoll, ble spillet en klassiker verden over.

I nesten 10 år har Capcom gitt ut lite nyskapende oppfølgere. Grafikken ble litt bedre, miljøene forandret og figurene skiftet ut, men det var ingen tvil om hvilket spill du i bunn og grunn satt med.

«Resident Evil 4» ser ut til å forandre på det. Capcom har revet ut alt det gamle og begynt på ny. Det betyr blant annet at det elendige kontrollsystemet er borte. Nå styrer du figuren relativt til kameraet, og ikke der hvor den ser. Du slipper med andre først å snu deg, så gå.

En annen nyhet er at spillet ikke lenger er skummelt. Capcom går bort fra et av seriens største kjennetegn. Innbytteren, panikk og action, er ikke noe dårligere, og spillet byr på like mange intense episoder som forgjengerne. Ofte får du 10 til 20 monstre mot deg på en gang, gjerne fra forskjellige vinkler og med ulike våpen. Du støter blant annet på «folk» med dynattmittkubber og høygafler.

For å kunne møte motstanden, har ammunisjonslageret blitt større og våpnene flere. I tillegg til pistolen og vår kjære hagle (som er minst like effektiv), kan du nå blåse hodet av fiendene med rifle og legge miner der hvor det måtte passe seg.

Selvom Capcom har gjort mye nytt, er den gode «Resident Evil»-følelsen fortsatt på plass. Dialogen, humoren, oppgavene og ikke minst atmosfæren er alle hentet fra den gamle suksessformelen. Du skal fortsatt putte ting A i hull B og høre på vitser like tørre som Vidar Theisen.

Heldigvis tyder ting på at det ikke gjør noe, og at det som funket i 1994 holder mål den dag i dag. Vi er omtrent halveis gjennom den amerikanske utgaven, og kan ikke gi spillet nok ros. Det vi har sett er noe av det mest fantastiske som har rullet over tv-skjermene våre. Alt tyder på at Capcom nok en gang har skutt gullfuglen. Gamecube-eiere bør glede seg til 18. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere