RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Onkelen overtar omsorgen for indiske barn

Stavanger (NTB): Onkelen overtar omsorgen for to indiske barn som i rundt ett år har blitt tatt hånd om av barnevernet. Det er klart etter at Stavanger tingrett avgjorde saken mandag.

Barnevernet og barnas foreldre har sammen kommet fram til at onkelen bør overta omsorgen. De to barna på ett og tre år har bodd i beredskapshjem siden de indiske foreldrene ble fratatt omsorgen for snart ett år siden.

En onkel fra India har sagt seg villig til å overta omsorgen, men fryktet at en norsk domsavgjørelse ikke ville holde vann i hjemlandet. Han var redd foreldrene kunne komme til å ta barna fra ham så snart de alle var tilbake i India. Foreldrene har nå undertegnet en avtale der de frasier seg omsorgen for barna.

Det ventet at onkelen tar barna med seg til India før visumet hans utløper 29. april. Barnas far blir værende i Norge, mens moren er reist hjem til India.

Saken har fått stor oppmerksomhet i familiens hjemland og ble fulgt av representanter fra den indiske ambassaden, indisk UD og indisk presse da den var til behandling i Stavanger tingrett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere