Onsdag skulle den profilerte advokaten Tor Kjærvik møtt som forsvarer i Oslo tingrett i en trusselsak hvor hans klient var tiltalt for drapstrusler mot en annen kvinne.

Ifølge tiltalen skal den tiltalte mannen har ringt kvinnen og lagt igjen en talemelding hvor han sa:

«Jeg skal drepe deg», eller lignende.

Ifølge tiltalen skal mannen ha ringt kvinnen 19 ganger 16. og 17. desember i fjor, selv om han var ilagt besøksforbud mot henne.

Gjort forsøk på livredning

Kjærvik har tidligere vært forsvarer i en rekke store og profilerte drapssaker, heriblant Orderud- og Nokas-sakene.

Det som skulle vært hans neste sak var opprinnelig berammet hele onsdag, men er nå utsatt ettersom at han selv ble skutt og drept mandag kveld. Politiet har bekreftet at hans egen sønn er siktet for drapet, i tillegg til å ha forsøkt å drepe Kjærviks samboer.

Tidlig tirsdag ettermiddag ble onsdagens rettssak trukket fra berammingslisten i Oslo tingrett og domstolen bekrefter at saken er utsatt.

Politiet fikk melding om skyting like før klokken 21.00 mandag. Nødetatene rykket raskt ut til stedet, men like før klokken 22.30 ble han meldt død.

- Det ble gjennomført livreddende helsehjelp på stedet, men livet stod ikke til å redde og han ble erklært død på stedet. Samtidig ble en mann i midten av 30-årene pågrepet av politiet. Han er nå siktet for drap, sier leder for drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, til Nettavisen.

Nettavisen vet at sønnen selv knytter seg til drapet.

Vitner uttalte sent mandag kveld at de hørte tre-fire skudd. Alræk Solem ønsker ikke å si noe om skadeomfanget på avdøde Kjærvik, både av hensyn til etterforskningen og til de pårørende.

- Politiet ble varslet om skyting av flere personer og at det sannsynligvis kom fra en leilighet. Åstedet for handlingen er innendørs. Men antall skudd er det for tidlig å si noe om nå, flere vitner vil bli avhørt om dette. Vitneavhør står sentralt i etterforskningen.

Elden bekrefter familiekonflikt

Politiet sier også at det er altfor tidlig å si noe om motiv nå. Nettavisen tok opp et konkret tema som skal ha vært en konflikt mellom Kjærvik og sønnen. Men dette har ikke politiet anledning til å svare på.

Det har ikke lyktes for Nettavisen å få kontakt med den drapssiktedes forsvarer John Christian Elden. Men til NRK bekrefter han at det har vært konflikter.

– Det har vært en konflikt her over noe tid, en familiekonflikt, som har fått et tragisk utfall, sier Elden til statskanalen.

– Han ringte selv til politiet og meldte seg. Han visste at han var en person av interesse for politiet i denne saken.

– Det er ingenting som tyder på at dette har noe med advokatvirksomheten å gjøre. Alt tyder på at dette er en ren familiekonflikt, sier Elden.

Fremstilles for varetektsfengsling

Politiet sier at avhør av siktede også blir sentralt.

- Vi hadde en kort prat med ham da han ble pågrepet, men jeg vil ikke kommentere hva som ble sagt der. Innholdet vil være relevant med tanke på oppfølgingsspørsmål. Vi håper på, og har planlagt, å gjennomføre avhør av siktede i løpet av dagen, sier Alræk Solem.

Hun bekrefter at det er beslaglagt et skytevåpen.

- Det blir sett på som et sentralt beslag. Det vil bli gjort tekniske undersøkelser av dette i tillegg blir det viktig å spørre siktede om funnet.

Den drapssiktede mannen blir fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Politiet vil tirsdag prioritere å få gjennomført vitneavhør, spesielt av de mest sentrale vitnene. I tillegg blir det gjennomført ulike tekniske undersøkelser og oppfølging av pårørende.