I morgen, onsdag 26. oktober, lanserer Nokia sine første Windows-baserte smarttelefoner på Nokia World-messen i London. Det betyr starten for Nokias store revansje, skriver PC World.

En undersøkelse utført av International Data Corporation (IDC) spår at Nokias kommende Windows-telefoner vil ta rotta på iPhone innen 2015, ifølge PC World.

Ifølge IDC vil Android-baserte mobiltelefoner ha 43,8 prosent av smarttelefonmarkedet innen 2015.

Nokias nye Windows-telefoner vil komme som en rakett etter lanseringen i morgen. I løpet av de neste tre årene vil Windows-telefonene overta Apples andreplass på verdensrankingen med en markedsandel på 20,3 prosent.

Apples IOS-baserte telefoner får en markedsandel på 16,9 prosent.

IDCs rapport støttes av en ny analyse utført av Gartner. Gartner spår at Microsoft Windows Phone blir den nest største mobilplattformen i verden etter Android innen utløpet av 2014. Det skriver dn.no tirsdag.

Turbolader Windows Phone
- Vi regner med at samarbeidet med Nokia nærmest kommer til å «turbolade» Windows Phone, sa Leif-Olof Wallin i Gartner under Mobile Trender-seminaret som ble arrangert av fagbladene PC World og IT-bransjen nylig.

Nokias nåværende Symbian vil være nesten helt borte om et par år, ifølge Gartner.

Blir teleoperatørenes favoritt
En av de viktigste grunnene til at Microsoft vil ha suksess med sin mobilplattform, er ifølge Wallin at Nokia har en veldig god forsyningskjede ("supply chain").

I tillegg tror han mobiloperatører som Telenor og NetCom vil ha sansen for Nokia/Microsoft-samarbeidet, og dermed bidra til at disse får suksess.

Det kan for eksempel skje ved at teleoperatørene promoterer Nokia/Windows-telefonene spesielt, og/eller selger dem med subsidier.

Ikke fornøyd med Apple og Google
Mobiloperatørene liker ifølge Wallin ikke Apples modell, hvor de ofte er nødt til å gi fra seg en større andel av inntektene enn hva som er tilfelle med andre mobilmerker.

Når det gjelder Android-telefoner vet ikke operatørene alltid helt hva Googles strategi er, samtidig som det kan være et problem for operatørene at Google vet mer om mobilkundene enn det operatørene selv gjør.

Nokia og Microsofts modell passer imidlertid som hånd i hanske med teleoperatørenes strategi.

Siste:
På bloggnettstedet mynokiablog.com er det lagt ut amatøropptak av flere reklamesnutter som nå går på britisk TV.

Bloggerne tror spøkelsesbildene som av og til dukker opp i reklamen er av den nye Nokia Windows-telefonen.

Se 18 sekunder ut i denne videoen:

HTML EMBED

I denne videoen har bloggeren samlet spøkelsesbildene:

HTML EMBED