*Nettavisen* Nyheter.

Ønskegjesten er...

Foto: Paul Weaver (Side2)

Fredrik Skavlan ser godt og vet hva han vil ha i høst.

27.08.09 21:21

MARIENLYST (SIDE2): Det blir nye jaktmarker når Nordens ubestridte talkshowkonge er tilbake på skjermen i høst. Øynene er nyoperert og synet er upåklagelig - så nå ser 42-åringen alt krystallklart og vet hva han vil ha når en nye sesong er i gang igjen.

- Jeg vil jo selvsagt si Obama eller Putin. Statsledere er alltid spennende. Men skal jeg være helt ærlig så er det en nerd som er skikkelig dyktig på et eller annet absurd jeg blir mest fascinert av. Jeg har egentlig lyst til å lage et vitenskapsmagasin, er helt på den, ler Fredrik Skavlan til Side2.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Svensk suksess
Etter stor suksess hos søta bror, ville NRK ha Fredrik tilbake på skjermen - og jo før jo heller. «Skavlan» går igjen inn i gullrekka på fredagskvelden, men Fredrik selv hadde helst sett at programmet hadde fått et annet navn.

- Men det var det ingenting jeg kunne gjøre med, så da ble det etternavnet mitt altså, sier han.

Han er ikke lei svensker heller, men gleder seg til at søket etter gjester blir utvidet og seermassen langt større enn tidligere i og med at programmet skal vises på både norske og svenske skjermer.

- Jeg er veldig glad i det svenskene, de er ikke arrogante i det hele tatt - åpne og sjenerøse er mitt inntrykk, slår han fast.

Programmet hans på SVT ble en stor suksess, og talkshowverten trakk på det meste 1,7 millioner seere. Og det har ikke gått upåaktet hen. Fredag denne uken er det duket for den svenske TV-prisen «Kristallen» der Skavlan er nominert i to kategorier - og kan stikke av med «Beste mannlige programleder» og «Årets underholdningsprogram».

Pendling
Det blir fortsatt pendling til og fra Stockholm for 42-åringen. Kjæresten hans, Maria Bonnevie (35), jobber ved den svenske nasjonalteateret Dramaten.

Paret bor på Søder i Stockholm, men har fartet mye fram og tilbake mellom Norge og Sverige de siste årene på grunn av ulike jobbprosjekter.

- Hun skal nok være litt mer i Sverige enn meg nå for tiden på grunn av jobben, smiler han.

TV-høsten på NRK:
«Lærerne»: Årvoll skole i Oslo viser lærernes hverdag i fullt monn.

Les også:Hun har verdens tøffeste jobb

«Den norske humor»: Harald Eia, Helén Vikstvedt og Trond Viggo Torgersen skal kåre landets neste komiker. Vinneren får eget NRK-program. Programleder er Marte Stokstad.

Les også:– Det blir mange pinlige øyeblikk

«Elixir»: Sju norske idrettsstjerner skal trene opp norske kjendiser i sine idretter. Blant dem er Henriette Bruusgaard som lærer å bokse av Cecilia Brækhus, Anne Rimmen trenes av Bjørn Dæhlie på ski, og Finn Bjelke som lærer å løpe av Ingrid Kristiansen.

«De ukjente»: Lørdagsunderholdning med Stian Barsnes Simonsen som programleder. To kjendislag skal konkurrere om å gjette ukjente personers yrke. Taperlaget må prøve seg i en av yrkene de ikke klarte å gjette.

I tillegg kommer den danske seriesuksessen «Forbrytelsen» tilbake med sesong to, «Kvitt eller dobbelt» er tilbake på lørdager og «Tore på sporet» på søndag. NRK2 og NRK3 kan skilte med dokumentarserier, det norske humorprogrammet «Desken», «Dawn Porter» og ikke minst «True Blood».

Les også:Her er høstens serievinnere

«Skavlan» har premiere fredag 18. september på NRK1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag