To tidligere britiske ministere etterlyser en hemmelig avstemming for å avgjøre hvorvidt Gordon Brown skal fortsette som Labour-leder eller ikke. Det melder Sky News.

Misnøye
Uttalelsene kommer etter lengre tids misnøye med lederskapet, og etter at flere ting tyder på at det kommende valget vil gå i favør av opposisjonen.

- Flere kollegaer har uttrykt frustrasjon over hvordan dette spørsmålet går ut over våre politiske prestasjoner, skriver Geoff Hoon og Patricia Hewitt i en brev til Labour-ministere, og sier de derfor har kommet til den konklusjonen at den eneste måten å løse dette spørsmålet på vil være å gi alle medlemmene mulighetene til å avgi sin stemme i en hemmelig avstemming.

Avviser avstemming
Mange mener derimot utspillet kommer vel sent med tanke på valgkampen, og at det dessuten ikke finnes noen opplagt etterfølger etter Brown.

Labour selv avviser at det vil bli aktuelt med noen hemmelig avstemming.

- De har lite støtte i partiet med dette forslaget, sier leder for den parlamentariske gruppa, Tony Lloyd.

Men flere andre tidligere partitopper og -travere, støtter forslaget.

Uttelalsene kommer få dager før Labour skal holde partimøte mandag, noe som regnes som siste mulighet for partiet å gjøre endringer i ledelsen.

Dalende popularitet
Også Tory-partiet så sitt snitt til å utnytte forslaget til å vise sin misnøye med den sittende regjeringen.

- Det er uansvarlig å la et slik dysfunksjonell og delt parti, styre landet, sier partiformann Eric Pickles.

Gordon Browns popularitet har dalt som følge av finanskrisen, de dødelige kampene i Afghanistan og som følge av at han langt fra har den samme karismaen som sin forgjenger Tony Blair.

Valg i Storbritannia holdes innen juni i år.