Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker bilfritt fortau

Utålmodige sjåfører har gjort at fotgjengerne i Sandakerveien ikke lenger får ha fortauet for seg selv.

TORSHOV: Det kan virke som om noen må bli skadet eller drept før vi får gjort noe med dette, sier Kjell Ribert, beboer i Sandakerveien 30. I seks år har han bodd på Torshov og han merker at bilistene blir mer og mer hissige og utålmodige.

For smalt

Problemet er at denne veien er smal når to biler møter hverandre. At det står biler parkert langs den ene siden av veien gjør at veien blir enda smalere. Jeg ser stadig vekk at bilistene velger å kjøre opp på fortauet i stedet for å vente på å passere på veien. Det hender at hastigheten opp i hele 50- 60 kilometer i timen, hevder Ribert.

Huset påkjørt

Han forteller at det ikke er lenge siden hans 15 år gamle sønn var centimeter fra å bli påkjørt da han gikk ut hoveddøra hjemme.
Jeg skulle ønske jeg kunne si til barna mine at så lenge de holder seg på fortauet så er de trygge, men det er nok ikke tilfellet her, sier Ribert.
I sommer fikk familien i Sandakerveien huset sitt påkjørt. Det viste seg å være to narkomane i en stjålet bil full av tyvegods.
De hadde politiet på hjul etter seg og braste rett inn hushjørnet. Vi måtte bytte ut en meter med panelbord. Heldigvis var det ingen personer som ble skadet, forteller han.

Ikke farlig

For to år siden hadde Ribert sett seg lei av grisekjøringen og tok kontakt med både bydelspolitikere, politiet og samferdselsetaten uten at noe skjedde.
Det kom en fra Samferdselsetaten for å se på forholdene. Det eneste vi var enige om var at fortauet skal være for de gående og veien for bilistene. Han hadde statistikk over at det ikke hadde vært noen ulykker her tidligere, og slo derfor fast at denne veien ikke var farlig. Han burde sett den kjøringen vi som bor her ser dag etter dag, fortsetter Ribert.

Ønsker sperring

Nå har Ribert igjen tatt kontakt med Samferdselsetaten i håp om å få en løsning på problemet. Han er glad for at de nok en gang vil kikke på saken.
Jeg tror en sperring er det eneste som kan hjelpe. Hvis veien blir enveiskjørt kommer vel bilistene til å kjøre fortere. Jeg har tilbudt meg å finansiere det og bygge en slik sperring selv, men det er visst ikke mulig. Når det er mye snø om vinteren, har vi høye brøytekanter. Da kan de gående ferdes trygt på fortauet. Det ønsker jeg at vi kan gjøre ellers i året også.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen