Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker dansk-norsk etterforskning av Scandinavian Star

Oslo (NTB): Stiftelsen som har etterforsket Scandinavian Star-brannen, leverte torsdag sitt omfattende bevismateriale til politiet. Men medlemmene er bekymret for at saken fortsatt går i to spor i Norge og Danmark.

Helt siden branntragedien i 1990 har norsk politi hatt ansvaret for å etterforske selve brannen, mens dansk politi har fulgt spørsmålet om forsikringssvindel. Begge steder er saken avslått gjenopptatt flere ganger.

Advokat Erling Hansen i Stiftelsen Etterforskning av mordbrannen på Scandinavian Star var torsdag med på det andre møtet med politiet, hvor også tekniske etterforskere var til stede.

Selv om de nå føler at politiet tar saken på alvor, mener de det er uholdbart at politiet holder fast ved todelingen.

- Dette kan være en av grunnene til at etterforskningen gikk som den gikk etter brannen. Dessuten bryter dette mot Den europeiske menneskerettskonvensjonens bestemmelser, samt rikholdig rettspraksis, med koordinert etterforskning, sier Hansen til NTB.

Politiinspektør Gro Smogeli, leder for finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo-politiet, var også til stede på møtet torsdag. Hun fastholdt etter møtet at et slikt spørsmål ikke er opp til Oslo politidistrikt å vurdere, men sa at de sannsynligvis vil informere sine danske kolleger når de har gjennomgått materialet. (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn