Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker du fortsatt godt nytt år på SMS?

Sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter brukes i økende grad til å ønske godt nytt år.

OSLO (Nettavisen): Hører du til dem som ønsker godt nytt år med tekst- eller bildemelding på mobilen? Mange nordmenn gjør fortsatt det, men flere og flere bruker andre metoder.

18,5 mill. SMS
Tall fra Telenor Norge viser at hele nyttårsaften og fram til 1. januar klokken 06 ble det sendt rundt 18,5 millioner tekstmeldinger (SMS) og rundt 628.000 bildemeldinger (MMS) i Telenors nett. Det er fortsatt mange tekstmeldinger - 3-4 på hver av oss - men sammenlignet med foregående år er dette tydelig at SMS-trenden er på vikende front. (Se tabell nederst i saken).

Sosiale medier overtar
- Selv om bruken av tekst- og bildemeldinger er noe redusert i forhold til for bare noen få år siden, sender vi fortsatt mange nyttårshilsener med mobiltelefonen. Bruken av sosiale medier – Facebook. Instagram og Twitter – blir mye brukt, og det skal nok godt gjøres å slå tidligere års toppnoteringer på nærmere 29 millioner tekstmeldinger og over 2 millioner bildemeldinger på nyttårsaften, sier Per Aril Meling, informasjonssjef i Telenor Norge, ifølge en pressemelding.

Da vi gikk inn i 2013 for ett år siden sendte vi rundt 19,9 millioner tekstmeldinger og 660.000 bildemeldinger. Året før der igjen var tallet 21,8 millioner tekstmeldinger og vel 667.000 bildemeldinger i Telenors nett.

1036 meldinger i sekundet
Det høyeste nivået SMS-meldinger under årets feiring var rundt kl. 0015 med 1036 meldinger i sekundet. MMS-meldingene nådde et høydepunkt like før kl. 01.00, med 37 meldinger i sekundet.

Telenor peker på at sosiale medier – i første rekke Facebook, Instagram og Twitter – tar over og fører til reduksjon i antall sendte bilde- og tekstmeldinger.

HTML EMBED

- Høyest datatrafikk inntraff rundt kl. 0045, men datatrafikken i juledagene, inklusiv nyttårsaften, er mindre enn øvrige dager, ifølge informasjonssjefen. Data på årets nyttårsaften ligger likevel 73 prosent over fjorårets. Dette skyldes den generelle økningen i løpet av året, ifølge Meling.

Under ser du noen nyttårshilsener fra norske kjendiser på Twitter.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Kommentarer til denne saken