*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker forslag til nye sakkyndige som kan vurdere Breivik

Oslo (NTB): Oslo tingrett har bedt partene om å komme med konkrete forslag til hvem som kan ta en ny vurdering av den psykiske tilstanden til terrorsiktede Anders Behring Breivik.

09.01.12 19:20

Flere av de sentralt plasserte aktørene i rettsprosessen føler seg nå sikre på at retten kommer til oppnevne nye sakkyndige senere denne uken, ifølge VG.

Oslo tingrett hadde fredag et møte der blant annet mandatet til nye sakkyndige ble drøftet. Men før tingretten eventuelt oppnevner nye sakkyndige, skal partene få anledning til å uttale seg, ifølge VG.

Denne prosessen er nå i gang og ifølge avisen skal påtalemyndigheten ha fått frist til tirsdag med å komme med sine forslag.

Avgjørelsen kan dermed bli kjent allerede onsdag denne uken. Sorenskriver Geir Engebretsen sier at vurderingen om nye sakkyndige foretas av de to dommerne som skal lede rettssaken, Wenche Elizabeth Arntzen og Arne Lyng.

- Det foregår et vurderingsarbeid nå, men det er ikke tatt noen avgjørelse om man skal ha flere sakkyndige eller ikke. Den tas i løpet av uken, sier han til VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.