Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker ikke boligblokk

Naboene i Thor Olsens gate ønsker ingen stor boligblokk i Fredensborgveien 24.

FREDENSBORGVEIEN: Vi er enige i at så lenge veggen står kan de bygge, sier Eva Victoria Sandes.

Veggen hun snakker om er en mur som skiller bakgården fra det nye byggeområdet, som er planlagt revet, hvis utbyggerne får det som de vil. Hun har bodd i Thor Olsens gate 10 i åtte år nå, og trives svært godt til tross for den høye trafikken og det ganske slitte gatebildet.

Sandnes taler på vegne av sameiet i Thor Olsens gate 10, men forteller også at naboene som bor i nummer 8 og i flere deler av Fredensborgveien engasjerer seg mot byggingen av 83 leiligheter og to boligblokker i Fredensborg 24.

I dag huser dette området blant annet dansesenter, Westerdals reklameskole, reklamebyråer og andre bedrifter. Flere av husene står på Byantikvarens gule liste.

Vi har bodd her i åtte år og hvis de begynner å bygge er det ikke mulig å se noe i bakgården, sier Eva Victoria.

Hun forteller også at siden traffikken er såpass voldsom i gaten, er det viktig å ha mest mulig ro og lys ut mot bakgården, noe som er lite sannsynlig hvis det blir høy boligblokk og flere gjenboere i området.

Planene utbygger har for nabotomta vil medføre at en fire etasjers blokk med takterasse blir nærmeste nabo, muren som i dag skiller bakgården fra dette området rives, og nødvendigvis vil noen trær måtte felles.

I tillegg ønskes det bygget parkeringsanlegg, og dagligvarehandel.

Det har vært flere utbyggere som har prøvd å bygge boligkomplekser her før, sier Sandnes.

Bergfjerdingen Vel reagerer også på planene, og mener at det vil medføre økt trafikk, og at pæretrær ved Dopsgate må felles.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping