18-åringen som er siktet for drapet i Skaun blir varetektsfengslet i fire uker. Det bekrefter politijurist Helene Harsvik ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

De to første ukene blir holdt i full isolasjon.

Ønsker isolasjon
Det innebærer brev- og besøksforbud og at han heller ikke skal ha kontakt med innsatte.

Den siktede har godtatt å bli fengslet, og ifølge sin advokat Torfinn Svanem ønsker 18-åringen å sitte isolert.

Ikke konfronteres
- Det er mange og komplekse årsaker til at han ønsker å sitte isolert, men han ønsker ikke å bli konfrontert med det som har skjedd i aviser, TV og radio. Han er veldig glad for at han er skjermet og bare har kontakt med meg og helsetjenesten i fengselet. Han er tilfreds med det, sier Svanem til dagbladet.no.

Den siktede manne er ikke avhørt på nytt siden han ga en uforbeholden tilståelse samme natt som han ble pågrepet. Hans advokat sier at 18-åringen i det store og hele føler han har gitt en forklaring om faktum som er riktig, men Svanem understreker at det fremdeles er spørsmål som vil dukke opp underveis.

Utvide siktelsen?
18-åringen møter ikke til fengslingsmøtet. Saken vil i stedet håndteres som kontorforretning, som betyr at dommeren på egen hånd, basert på dokumentasjon i saken, avgjør om siktede skal varetektsfengsles og eventuelt hvor lenge.

I realiteten innebærer det at siktede og forsvarer godtar varetektsfengsling.

Politiet har ennå ikke endret siktelsen fra forsettlig til overlagt drap, men dette er noe som vurderes ut fra den videre etterforskningen.

Les: - Kan ha planlagt drapet

Venner
Oda Moe (15) ble funnet drept ved travbanen i Skaun i Sør-Trøndelag sent søndag kveld. Tre kvarter tidligere hadde politiet pågrepet 18-åringen. Han skal i forhør samme natt ha fortalt politiet detaljer hva som skjedde søndagskvelden da han møtte sin nabo og venninne Oda Moe.

Les: - Savner deg, vennen

Den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger, men denne eller hva drapsvåpen eller -motiv er, vil ikke politiet kommentere, med hensyn til den videre etterforskningen. Vitner skal fremdeles avhøres.