*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker kontakt med ekskjæresten

Foto: Picturemaker/Red Dot (SCANPIX)

Politiet i Ungarn ønsker å komme i kontakt med ekskjæresten til den norske kvinnen som ble drept i Budapest.

31.08.10 15:06

- Kvinnen er utsatt for en kriminell handling. Politiet etterforsker saken og er på jakt etter gjerningsmannen, sier Melinda Sagyibo, pressetalskvinne for ungarsk politi, til VG.

Kvinnen er hjemmehørende i Oslo.

Avdøde ble funnet på ungdomsherberget City Hostel Flora i Harsfagaten i det 7. distrikt i Budapest søndag ettermiddag. Det var en ansatt på herberget som fant henne.

- Vi kan bekrefte at en 21 år gammel kvinne fra Norge ble funnet død i Budapest i Ungarn søndag, uttalte UDs pressevakt Marte L. Kopstad til Nettavisen mandag kveld.

Den avdøde kvinnen skal ifølge VG Nett ha studert forberedende kurs til veterinærstudiene i Budapest i våres. Hun skal ha blitt kjærester med en asiatisk mann i 20-årene, men forholdet ble avsluttet etter noen måneder, skriver avisen.

Nå forsøker politiet i Budapest å komme i kontakt med ekskjæresten, opplyser kilder til VG Nett. Ekskjæresten skal ha vært den siste personen som så den norske kvinnen i live lørdag kveld.

Har du informasjon om saken? Send gjerne en e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Ambassaden bistår
21-åringens pårørende er varslet om hendelsen.

- Vår ambassade i Ungarn vil bistå hennes familie ved behov, som i forbindelse med hjemsendelsen, sier pressevakten.

ANSA kan foreløpig ikke bekrefte om den avdøde er en student.

- Vi vet ikke mer enn det som er kommet fram gjennom media. Vi forholder oss til offisielle uttalelser. Vi gjør ikke noe aktivt for å finne ut om det var en student eller turist, og vi forholder oss til det som kommer ut av UD, sier president i ANSA, Kristoffer Moldekleiv, til Nettavisen.

- Også forbereder vi oss på ulike scenarioer, og har løpende kontakt med sjømannskirken. Dersom det skulle vise seg å være norsk student, så skal vi sørge for å bistå studenter som trenger hjelp, sier Moldekleiv.

- Jeg står til rådighet
Sjømannskirken er heller ikke involvert i saken.

- Jeg kjenner ikke mer til saken enn gjennom media. Jeg står til rådighet hvis pårørende eller berørte skulle trenge noe fra Sjømannskirken, men foreløpig har jeg ikke hørt noe, sier studentprest Tim Georg Engelsvold, som har Ungarn som ansvarsområde, til Nettavisen.

Kripos er varslet
Kripos her hjemme har blitt varslet om dødsfallet i Budapest, men bistår ikke i etterforskningen.

- Vi har ikke fått noen anmodning om å bistå, sier informasjonssjef Anne Bye Sandal i Kripos til Nettavisen tirsdag formiddag.

Sandal sier det ikke har gått ut noen etterlysning internasjonalt via Interpol i forbindelse med saken.

- I slike saker får vi melding, og så tar vi kontakt med lokalt politi som foretar varsling til pårørende, sier hun.

- Var legestudent
Ifølge TV 2 Nyhetene har politiet gjennom funn av personlige eiendeler på rommet til avdøde kunnet fastslå hennes identitet og at hun var legestudent.

Ungarns eldste medisinutdanning, Semmelweis University, ligger i Budapest og tiltrekker seg mange utenlandske studenter - også norske. Semesterstart er 6. september.

Ifølge Dagbladet.no blir City Hostel Flora blant annet benyttet av utenlandske studenter i påvente av mer varig bosted i byen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.