Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker miljøtunnel

Høyre, Kr.F. og Venstre er enige om Oslopakke 3. Oslo Venstres førstekandidat Odd Einar Dørum mener det er store muligheter for at det også skal bli en enighet med de rødgrønne.

Groruddalen: - Vi er glade for at de rødgrønne kommer med et motforslag som viser at vi har mange fellestrekk - nemlig å satse på kollektivtrafikken, sier Dørum til Lokalavisen Groruddalen.

Lokk versus tunnel

Men selv om begge forslagene går ut på å utbedre kollektivtrafikken blant annet i Groruddalen, er de borgerlige og de rødgrønne uenige om hvordan dette skal gjøres. Etter at de rødgrønne kom med forslag om å bygge et lokk over E6, fremmer nå Venstre og de borgerlige ideen om en miljøtunnel.
- Vi tror lokket de rødgrønne opererer med er underfinansiert med én til halvannen milliard kroner. Istedet ønsker vi å reise en debatt om å lage en tunnel som vil gå fra bomstasjonen til Karihaugen. En slik tunnelløsning tror vi kan være billigere enn et lokk, forklarer Odd Einar Dørum.
Venstres oslotopp mener bygging av et lokk over E6 vil ha en kostnadsramme på tre milliarder kroner. I motsetning til en miljøtunnel som han mener vil komme på 1,5 milliard kroner.
- Vi er villige til å gå inn i en diskusjon for å skape enighet slik at det kommer til å skje noe. Det er helt avgjørende at vi kan finne en god løsning sammen. For å være villige til å tenke kreativt rundt miljøutfordringene er vi beredt til å diskutere en miljøtunnel, fortsetter Dørum.
I motsetning til de rødgrønne har de borgerlige en 20-års ramme for sitt prosjekt.
- 20 år må til for å få istand en seriøs finansiering, påpeker Dørum, som understreker at de borgerlige i sitt forslag har lagt inn svært omfattende satsning på t-banen i Groruddalen med forslag om meterostandard på de to t-banelinjene.
I tillegg ønsker de borgerlige en videreført t-baneforbidelse til Lørenskog, nye vogner, ti-minutter t-bane ruter samt opprustning av Alnabanen.
De to forslagene samtykker om Bredtvet- og Fossumdiagonalen.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter