Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker seg kulturhøst i Abels Hage

Inspirerende stemning på nabolagets markering for fortsatt kultur på John Colletts plass.

ULLEVÅL: Til tross for at regnet pøste, samlet om lag 200 mennesker seg i trikkesløyfa torsdag 26. august. Markeringen var satt i stand av initiativtakerne bak internettoppropet, som i løpet av sommeren har samlet over 1500 personer for bevaring av Café Abel og bokhandelen.

Del på Facebook

LES MER HER: – Det er på tide å se fremover på John Colletts plass, sier representanter fra Havebyselskapet og Blindern vel, i et intervju med Nordre Aker Budstikke, der de forteller om sommerens dialog med Norgesgruppen.

Bygge videre på fellesskapet på Ullevål

– Stemningen var positiv. Mange ønsket å feire nærmiljøets sosiale og kulturelle kvaliteter. Vi må bygge videre på dette fellesskapet, sier en av initiativtakerne, Agnes Lyche Melvær.

Hylland Eriksen og barnesang

Flere appellanter stilte opp: Professor Thomas Hylland Eriksen snakket om kampen mot «ingenting» – «ikke-stedene» som brer om seg.

Professor Ivar Frønes fremførte en hyllest til Café Abel, personene som driver den, og betydningen kafeen har for nærmiljøet.

Professor i landskapsarkitektur Tone Lindheim fremhevet betydningen av at innbyggerne aktivt tar del i utviklingen av nærmiljøet.

Ivar Tøsti fra Fri Bokhandel BA snakket om verdien av uavhengige bokhandlere, som drives av ildsjeler, hvor målet ikke er å maksimere fortjenesten, men å øke nærmiljøets kulturelle kapital.

Skuespiller Ane Hoel leste dikt, visesanger Hege Tunaal rappet og sang, to barn, Dagny og Illona hadde laget en sang til bokhandelen. Enn far og en sønn, Haldor og Kristoffer, stilte spontant opp og spilte på fele, blant annet en låt som het Optimisten.

Håper på kulturhøst i Abels hage

– Det var flere som sa de var så stolte av det oppropet viser; at vi står sammen som lokalmiljø, sier Melvær.

– Dette var veldig inspirerende. Nå vil vi jobbe videre med en idé om et kulturprogram på John Colletts plass i løpet av høstmånedene. I Abels Hage har vi satt opp midlertidig en Paviljong og en skulptur; Abels Kuleramme. Ideer som kan inspirere til å ta i bruk plassen, sier Adriana Bertet, en av de andre initiativtakerne til oppropet.

LES OGSÅ: DEBATT: Bokhandelen på John Colletts plass

LES MER OM SAKEN:

Slutt etter 83 år

Var enige om avvikling av bokhandelen

400 støttespillere på ett døgn

Café Abel får bli på John Colletts plass

– Tid for å se fremover i trikkesløyfa

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping