Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker trær til ny frukthage

Sist torsdag fristet elevene i Prosjekt skolegård på Abildsø gård med gratis boller med eplefyll til de handlende på Manglerud senter. Samtidig delte de ut informasjon om den nye frukthagen de er i ferd med å etablere.

Manglerud/Abildsø: Vi gir bydelens beboere muligheten til å bidra til neste kapittel i historien om Abildsø gård. Vi skal lage en ny frukthage og de som ønsker kan kjøpe en andel. Det koster 500 kroner for et frukttre, forklarte Eivind Lilleåsen.

De gratis bollene hadde elevene bakt selv og er et produkt fra Gårdsbutikken til elevene som deltar i Prosjekt skolegård på Abildsø gård. Over 100 boller delte de ut utenfor Manglerud senter, sammen med informasjon om hvordan man kan ble deleier i den nye frukthagen.

Ord og farge

På lappene de delte ut sto det at de som kjøper et tre skal velge en farge og et ord, som skal brukes til en stor illustrasjon av den kommende frukthagen. Frukthagegjengen har utarbeidet en fargesirkel som er koblet til bokstaver. Man skal oppgi den bokstaven som tilhører den fargen man gir mest oppmerksomhet til.

I tillegg skal man oppgi det første enkeltordet man tenker på når man leser ordet "fremtid", og man skal ikke tenke for lenge.

Eple eller plomme?

Kjøperne kan velge mellom fem forskjellige frukttrær. Det er epletrærne Aroma, Katinka og Discovery, samt plommetrærne Opal og Victoria.

Vi har allerede plantet 50 trær, men det er plass til flere, smiler Lilleåsen.

De som ønsker å kjøpe et frukttre kan ta kontakt med Stiftelsen Abildsø Gård.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka