Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker Vinter-OL til Groruddalen

Hvis Oslo søker OL i 2022 ønsker Konrad Værnes(H) at en stor del av lekene holdes i Groruddalen. Et slikt vedtak mener han kan sette rakettfart i utviklingen av området.

GRORUD: Høyre-politiker Konrad Værnes har en drøm. Den drømmen er at Oslo får arrangere Vinter OL i 2022.Men veien dit er lang, og for å sukre pillen overfor IOC, som bestemmer hvor lekene skal arrangeres, vil Værnes at Groruddalen skal bli en viktig del av søknaden.

Se til London

London, som i 2012 skal arrangere sommer OL, la mye vekt på at OL ikke bare skal handle om idrett, men også samfunnsutvikling i belastede områder; en såkalt «regeneration» av området.

– Et nytt Vinter OL i Oslo kan også være en mulighet til å gi Groruddalen et etterlengtet vintersportslig, boligbyggings- og infrastrukturmessig løft. At Groruddalen blir en viktig del av OL-søknaden er alfa omega når det kommer til om Oslo skal bli valgt som vertsby, mener Værnes.

Samler støtte

For å samle støtte til planene om OL til Oslo i 2022 er Værnes svært aktiv på sosiale medier, og har til nå over 1500 medlemmer på Facebookgruppen «Vi vil ha vinter-OL til Oslo i 2022».

En promovideo, der mulige lokaliseringssteder for idrettseventer i Oslo presenteres, kan du se nederst i saken.

Les også: Ja, vi vil ha OL i Oslo!

Må samle idretten

Værnes mener det nå må handles raskt om OL i Oslo skal kunne bli en realitet.

– Utfordringen er å få med særforbundene på en søknad. Volleyball tenker på volleyball og svømming tenker svømming. Et OL vil bli dyrt, og med tippemiddelbruken regjeringen legger opp til, tror jeg det vil sitte langt inne hos mange idretter, sier Værnes.

– Folk flest som har besøkt London mange ganger, meg inklusive, har aldri vært nordøst i byen. Det er det en grunn til. Det samme kan sies om Groruddalen, men et OL kan endre på det, avslutter han.