Gå til sidens hovedinnhold

Ønsket året velkommen med stor ryddeaksjon

Tradisjonen tro ønsket Ahmadiyya Muslim Jama’at Norge det nye året velkommen ved å arrangere nyttårsdugnad.

FURUSET/FROGNER: – Denne aksjonen har nå blitt en årlig tradisjon. Vi søker å bidra positivt til vårt lokalsamfunn ved både å delta i og arrangere aktiviteter som fremmer gode relasjoner til lokalsamfunnet og dets beboere. Denne årlige nyttårsdugnaden er et ledd i dette viktige arbeidet, sier Zahoor Ahmad, president for ungdomsorganisasjonen MKA Norge.

LES OGSÅ: Ryddet dagen derpå

Menigheten er kjent for Nor moské, som ligger i Frognerveien 53, og ikke minst den nye Baitun Nasr-moskeen på Furuset.

Ahmadiyya Muslim Jama’at Norge gjennomførte i år ryddeaksjonen på tre forskjellige steder: Ved Vigelandsparken på Frogner, på Furuset i området rundt moskeen og ved strandpromenaden i Kristiansand.

Nedgang i søppel

– Ved Vigelandsparken møtte opp en skare på rundt 40 personer ved inngangspartiet kvart over ni. Disse ble så delt i mindre grupper og hver gruppe fikk tildelt område som den skulle rydde. Vår observasjon er at vi hadde sett en nedgang i mengden av etterlatenskaper etter nyttårsfeiring i de to foregående årene, mens det i år var like stor mengde som i fjor, sier Ahmad, som mener dette tyder på at tiltaket fra Oslo kommune sin side med sentralisering av fyrverkeri har gitt resultater.

LES OGSÅ: Blåtidlig nyttårsrydding

Her pågikk rydding i 1½ time, og etter rydding ble det delt ut kokte egg og varm drikke blant de oppmøtte.

Mye på Furuset

– Rundt 25 personer møtte også opp ved den nye Baitun Nasr moskeen på Furuset klokken halv ni på morgenen den 1. januar. Disse ble delt inn i to grupper, som ryddet i området rundt moskeen, aktivitetsparken bak Furuset Forum, Kurlandstien, bak Furuset senter og rundt Gran skole, forteller Ahmad videre.

Arbeidet her pågikk i cirka en time og etter ryddingen fikk de oppmøtte varm drikke og noe å bite i.

– Vår observasjon er at det var mye mer å rydde på Furuset i år enn i fjor, spesielt ved stiene langs aktivitetsparken, sier Zahoor Ahmad.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen