*Nettavisen* Nyheter.

OPCW vil snart navngi italiensk transitthavn

Roma (NTB-AFP): OPCW vil tirsdag kunngjøre hvilken italiensk havneby som skal brukes som transitthavn for de kjemiske stridsmidlene som fraktes ut av Syria, opplyser det italienske utenriksdepartementet.

Ahmet Uzumcu, sjefen for Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW), vil komme med kunngjøringen tirsdag, ifølge italiensk UD.

- Valget av havneby tas på bakgrunn av hvilke tekniske krav som har blitt stilt. Operasjonen vil finne sted i slutten av måneden under oppsyn av inspektører fra OPCW, heter det i kunngjøringen.

Ni konteinere med kjemiske stridsmidler ble i forrige uke lastet om bord i et dansk lasteskip i den syriske havnebyen Latakia. Lasteskipet ligger nå og venter i Middelhavet der det voktes av den norske fregatten Helge Ingstad og det danske marinefartøyet Esbern Snare.

Ifølge den internasjonale avtalen om destruksjon av Syrias kjemiske våpen, skulle de farligste stridsmidlene ha vært ute av Syria innen 31. desember. Men flere årsaker, deriblant intense kamphandlinger, har ført til forsinkelser.

Ifølge avtalen skal hele Syrias arsenal av kjemiske stridsmidler være ute av landet innen 30. juni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.