RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPCWs inspektører ennå ikke framme i Douma i Syria


Syrere foran ødelagte bygninger i Douma i Syria mandag. Foto: AP/NTB scanpix
Syrere foran ødelagte bygninger i Douma i Syria mandag. Foto: AP/NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Våpeninspektørene fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) har foreløpig ikke begynt sine undersøkelser i den syriske byen Douma.

– Russland og Syria har ennå ikke gitt dem tilgang til Douma. Uhindret adgang avgjørende, skriver den britiske delegasjonen til OPCW på Twitter.

Myndighetene i Russland avviser denne tolkningen av situasjonen. – Dette er den siste antakelsen til våre britiske kolleger, sier viseutenriksminister Sergej Rjabkov, ifølge nyhetsbyrået Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået RIA.

Den russiske versjonen er at inspeksjonene i Douma er blitt forsinket på grunn av rakettangrepet mot Syria natt til lørdag. USA, Storbritannia og Frankrike angrep syriske militæranlegg med raketter som et svar på den antatte bruken av kjemiske våpen i Douma.

De vestlige landene mener det syriske regimet har brukt kjemiske våpen mot sivile i Douma, noe regimet avviser.

OPCWs inspektører ankom Syria lørdag, og dagen etter møtte de den syriske viseutenriksministeren Faisal Mekdad. Deretter var det meningen at de skulle reise videre til Douma.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere