*Nettavisen* Nyheter.

Opdal best på børsen

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Start-kampen gir følgende spillerbørs:

25.04.06 09:36

Det var ingen som viste landslagsklasse, men Robbie Winters kom nær. (Robbie falt dessverre ut i tabellen forrige gang, og står nå med fire sammenlagt). Ikke bare det nydelige målet han headet inn, men løpene på Winters vis, den kloke ventingen før innleggene kommer i riktig øyeblikk. Dette var vintage-Robbie, og hadde det vært en bedre bane ville resultatet blitt enda bedre. Men en sikker 2-poenger.

Men det er forsvaret som er det store samtaleemnet. Bjørn Dahl, en bauta igjen. Kristjan Ørn Sigurdsson er i ferd med å bli en av ligaens overraskelser. Olafur begynner også å få noe som ligner trygghet. La oss håpe det ikke skyldes at Start var dårlig. Til og med Erlend Hanstveit, som har kanskje vært Branns svakeste spiller så langt i sesongen, kom til sin rett i går. Han gjorde (ble tvunget til å gjøre) ting enklere, og bør fortsette med det. Det følsomme legget til Robbie ved scoringen er nesten alene verdt en toer. Gratulerer med dagen.

En av grunnene til at forsvaret er blitt Branns sikreste lagdel, er selvsagt Nye Håkon Opdal. Den tryggheten han viser i feltet er poeng verdt. Missen han gjør i går skyldes først og fremst et spilledekke under en hver kritikk. En ball slått med toppskru som spretter to ganger i et månelandskap overlater det meste til tilfeldighetene for en keeper.

Den siste som får en to-poenger er Helge Haugen. Ikke lett å få øye på hele tiden, men var akkurat den løpsmaskinen og innsatsbunten som Brann trengte for å stresse etter hvert feterte småstjerner som Brann kryr av.

Var det noen som ikke holdt mål? Noen som burde forsøke seg på et lavere nivå? Selvfølgelig ikke. De som sliter mest hos Brann, er Martin Andresen, Petter Vaagan Moen og Bengt Sæternes. Men i stedet for å gremmes over det, bør vi glede oss til de kommer i form. Branns jevnhet i øyeblikket er en rå styrke som mange skal få merke. Brann vil tape fotballkamper, kanskje allerede mot Vålerengen, men dette laget vil vinne langt flere kamper enn de taper.

GLITRENDE: 4 poeng

MEGET BRA: 2 poeng

Robbie Winters
Bjørn Dahl
Olafur Ørn Bjarnason
Kristjan Ørn Sigurdsson
Erlend Hanstveit
Helge Haugen
Håkon Opdal

DÅRLIG: - 2 poeng

HVA GJØR HAN PÅ LAGET: - 4 poeng

Sammenlagt:
8 poeng: Håkon Opdal

4 poeng: Charlie Miller, Bjørn Dahl, Robbie Winters, Kristjan Ørn Sigurdson,

2 poeng: Olafur Ørn Bjarnason, Helge Haugen, Erik Huseklepp

0 poeng: Erlend Hanstveit

Dette er stillingen blant de som har fått poeng.

Følgende spillere har ikke fått poeng ennå, noe som betyr at de har prestertt på det jevne, verken dårlig eller spesielt godt: Martin Andresen, Petter Vaagan Moen, Bengt Sæternes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag