*Nettavisen* Nyheter.

Opdal tar på seg skylden

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Håkon Opdal tar for seg skylden for målet som punkterte kampen mot Rosenborg.

29.04.07 23:45

ROSENBORG – BRANN 3-0 / TRONDHEIM (Nettavisen): – Jeg ble stående helt feil bak muren og hadde ikke mulighet på Saparas frispark, sier han.

Landslagskeeperen er irritert på seg selv over blunderen, men bedyrer at det skal mer til for å frata ham nattesøvnen.

- Muren sto feil og jeg forsøkte å få kontakt for å justere litt på plasseringen. Høyresida i målet var nemlig udekket. Jeg gamblet derfor på at Spara prøvde å lure ballen på innsiden av muren. Det gjorde han altså ikke, forklarer Opdal, som til tross for tabbemålet ikke føler seg som noen syndebukk.

Ikke på nett
- På langt nær. Det er mange å dele ”skylda” med for at det ble tap. Det så nesten ut som om vi ikke var helt på nett i kveld, noe rutinerte Rosenborg-spillere visste å utnytte. Trønderne var kort og godt bedre enn oss, sier han, og drar på smilebåndet når han får spørsmål om Marek Sapara skjøt ham ut av landslagsdiskusjonen.

- Tror ikke Åge Hareide tar ut landslaget på grunnlag av en kamp og ett mål, sier han.

Oppgitt Mjelde
Heller ikke Mons Ivar Mjelde har planer om å plassere Brann-keeperen på benken til tross for en opptreden langt under pari i Trondheim.

- Det er ikke Håkon sin skyld at vi taper denne kampen. Årsaken er at ingen av spillerne tar ansvar når det butter i mot. De løper rådville rundt på banen og gjør feil på feil. Vi var irriterende dårlige, sier en oppgitt Brann-trener, som kom grundig ned på jorda etter tre strake trepoengere.

- Jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor det til de grader raknet mot Rosenborg. Det var noe stivt og urytmisk over laget helt fra starten av, noe hjemmelaget visste å utnytte. Når vi ikke klarer å skape mer enn to-tre målsjanser i løpet av 90 minutter kan vi ikke forvente å vinne på Lerkendal. Vi får komme oss hjem, glemme denne kampen fortest mulig og se framover mot neste oppgjør. Vi ligger på tabelltoppen fortsatt, slår Mons Ivar Mjelde fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.