RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC fortsetter å overprodusere

Sist oppdatert:
Den påtroppende OPEC-presidenten Purnomo Yusgiantoro sier mandag at oljekartellet for øyeblikket har en overproduksjon på omkring en million fat pr. dag i forhold til kvotene
Purnomo viser ifølge nyhetsbyrået til tall fra tradere og markedsanalytikere som han mener er mer etterrettlige enn andre kilder og reflekterer markedssituasjonen.

Den indonesiske oljeministeren sier også til nyhetsbyrået at han forventer at oljelagrene vil stige til mer betydelige nivåer i andre kvartal neste år i det etterspørselen ventes å falle, som igjen vil påvirke prisene.

OPEC-presidenten gjentar at OPEC-landen må diskutere produksjonsnivået med ikke-medlemmer for å stabilisere oljeprisen. Han ener det kan bli vanskelig å få Russland til å kutte produksjonen med dagens høye oljepriser. Russland har de siste årene vært den største faktoren til bekymring i OPEC på grunn av landets kraftige produksjonsøkning, som har tvunget kartellet til å kutte medlemslandenes produksjonskvoter.

Purnomo opplyser at han vil reise til Moskva for å møt president Vladimir Putin, men vil ikke si noe om tidspunktet for et slikt besøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere