RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC holder prognosene

Sist oppdatert:
Oljekartellet OPECs analytikere ser ingen større endringer i oljetterspørselsanslagene.
Det går frem av den månedlige markedsrapporten lagt frem av OPECs analytikere i Wien onsdag.

OPEC opprettholder prognosen om en vekst i årets etterspørsel etter olje på 1 million fat pr. dag, etter å ha nedjustert prognosene for en måned siden.

Etterspørselsprognosen for 2007 holdes også nær uendret på 1,3 millioner fat pr. dag i økning. Gjennomsnittlig etterspørsel blir dermed henholdsvis 84,3 millioner fat pr. dag og 85,6 millioner fat pr. dag i 2006 og 2007.

Ifølge OPEC økte spotlastingen av OPEC-olje med 0,6 millioner fat pr. dag til 12,8 millioner fat fra september til oktober, men volumet sammenlignet med oktober i fjor var spotvolumet ned 1,8 millioner fat pr. dag. Økning skyldes ifølge OPECs analytikere en økning i produksjonen fra OPECs medlemmer som ikke befinner seg i Midtøsten.

Oljeproduksjonen fra produsentene utenfor oljekartellet er i år ventet å havne på 51,2 millioner fat pr. dag og på 53 millioner fat pr. dag i 2007. Det er omtrent på linje med forrige måneds anslag.

Basert på denne utviklingen for non-OPEC så ser organisasjonen en t behov for OPEC-olje på 28,8 millioner fat pr. dag i snitt i år og et fall til 28,1 millioner fat neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere