RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC øker produksjonen (Ny)

Sist oppdatert:
Oljekartellet OPEC vedtar å øke produksjonen på grunn av Venezuela-streiken. Analytikere venter ingen stor endring i oljeprisen etter OPEC-avgjørelsen
Det er altså streiken i oljelandet Venezuela som har fått OPEC til å vedta en økning i oljeproduksjonen. Organisasjonen øker nå produksjonen med 1,5 millioner fat om dagen for å senke prisene og redusere oljemangelen. Dette ble vedtatt på OPEC-møtet søndag.

En økning på 6,5 prosent til 24,5 millioner fat pr. dag vil ha effekt fra første februar. OPEC-talsmenn sa søndag at organisasjonen også vil revurdere nivået på oljeproduksjonen på neste regulære møte i mars.

Som følge av streiken mot president Chavez i Venezuela har oljeprisen gått i taket. På fredag endte imidlertid råoljeprisen ned 31 cents til 31,68 dollar pr. fat på New Yorks råvarebørs.

OPECs målsettig for oljeprisen er i prisintervallet på mellom 22 og 28 dollar pr. fat. Analytikere nyhetsbyrået Bloomberg har vært i kontakt med tror ikke de nye oljekvotene vil ha noen større innvirkning på oljeprisen fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere