RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opec klarte ikke å presse oljeprisen

Sist oppdatert:
Toppene i Opec hadde håp om at høyere produksjonskvoter ville få prisen på olje til å falle. I stedet steg den videre. Sjekk utviklingen her
På sitt toppmøte i Wien, Østerrike, i går bestemte Opec seg for å heve produksjonskvotene på olje med en halv million fat per dag til 28 millioner fat per dag.

I tillegg til dette har Opec-president Sheikh Ahmad al-Fahd al-Sabah fått en fullmakt til å heve kvotene med ytterligee en halv million fat i løpet av noen uker dersom oljeprisen skulle forbli høy melder Reuters.

Men nedgang i oljeprisen ble det ikke av. I stedet steg prisen videre med 1,6 dollar per fat til 56,50 dollar per fat for referanseoljen WTI.

- Vi har sett på markedet og konkludert med at det er stor tilgang, og at problemet er ved raffineriene, sier den saudiarabiske oljeministeren Ali al-Naimi.

Oljetradere Reuters har vært i kontrakt med sa at Opecs vedtak bare legitimerte dagens produksjon, noe som kan gjøre det tøft for de hardest pressede produsentene før fjerde kvartal når etterspørselen når sin sesongmessige topp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere