RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC med krisemøte søndag

Sist oppdatert:
Oljekartellet OPEC vil etter all sannsynlighet avholde et krisemøte i Wien på søndag, hvor en eventuell økning i kartellets produksjons skal vedtas. Det har blitt indikert en økning på inntil 2 millioner fat pr. dag
Det melder flere internasjonale nyhetsbyråer.

Åtte av de 10 medlemslandene som inngår i kvotesystemet skal allerede ha gått inn for å avholde krisemøtet for å finpusse detaljene for en produksjonsøkning. Det er ikke mer enn en knapp måned siden OPEC vedtok å kutte overproduksjonen med virkning fra nyttår.

Det er bortfallet av venezuelanske olje på grunn av generalstreiken i landet, samt utsiktene til krig i Irak som gjør at kartellet ser det som nødvendig å øke produksjonen.

Ifølge kilder i OPEC-sekreteriatet som Oil and Gas International har snakket med, så er det bare Algeria, Irak og Kuwait som ikke har bifalt et krisemøte. Irak er det eneste medlemmet som ikke omfattes av produksjonskvotene, men det er ventet at de vil støtte et møte i løpet av dagen i dag.

Mens nyvalgt OPEC-president Abdullah al-Attiyah (bilde) antydet en produksjonsøkning på inntil en million fat pr. dag, så kom det i går morges meldinger om at Saudi Arabia og andre medlemsland vil øke produksjonene med inntil 2 millioner fat pr. dag.

I tillegg til å vedta en ren økning for å kompensere for bortfallet av venezuelansk olje, så er det ventet at kartellet vil vedta en handlingsplan for en eventuell krig i Irak på møtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere