RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC-president ser kutt i februar

Sist oppdatert:
OPEC-president Abdullah al-Attiyah gjentok fredag at kartellet kan komme til å kutte produksjonen på møtet i februar. Saudi Arabias oljeminister er foreløpig noe mer tilbakeholden
Det er et forventet overskudd av olje i markedet i andre kvartal som i forbindelse med OPEC-møtet 4. desember fikk et flertall av oljeministrene i OPEC til å signalisere mulig kutt i februar.

- Vi er bekymret for andre kvartal. Vi sa vi vil diskutere det nøye i Algerie og vi kan da ta en beslutning. Kanskje kutt er en av dem, sa al-Attiyah til journalister på fredag kveld.

Han er også oljeminister i Qatar, og var på vei til et møte blant de arabiske oljeministrene i helgen.

Oljeprisen steg voldsomt fredag på grunn av nye meldinger om kald vær i Nord-Amerika, og sterk oppgang i naturgassprisene.

- Vi må forstå at den høye oljeprisen ikke skyldes mangel på leveranser. Jeg har aldri hørt at mine klienter sier de mangler leveranser, sa al-Attiyah.

Den mektige oljeministeren Ali al-Naimi fra Saudi-Arabia kom med lignende uttalelser lørdag, og viste til at kartellet ikke hadde gjort noe for å heve oljeprisen fredag.

al-Naimi mener det er for tidlig å indikere om det blir kutt i februar, og avviser at det er mangel på olje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere