RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC-presidente bekrefter overproduksjon

Sist oppdatert:
President Purnomo Yusgiantoro i oljekartellet OPEC sier i dag at organisasjonen for øyeblikket overproduserer med omkring 1,5 millioner fat pr. dag. Kartellet ser på produksjonsøkning
Oljeprisen har de siste dagene vært på de høyeste nivåene siden inngangen til 1990-tallet, blant annet som følge av økte terrorfrykt i Midtøsten og OPECs produksjonskutt 1. april. Reportere spurte i dag OPEC-president Purnomo om kartellet vil vurdere produksjonsøkning på det neste ministermøtet i Beirut 3. juni.

- Jeg er i kontakt med OPEC-sekretariatet og vi studerer fortsatt utviklingen, svarte Purnomo i dag ifølge Reuters.

- Vi må ser hva som er årsaken bak de høye prisene. Vi har en lekkasje på 1,5 millioner fat pr. dag over den offisielle kvoten. Vi forsikrer markedet om at det er nok olje, sa OPEC-presidenten.

Purnomo som også er Indonesias energiminister, sa også at dagens overproduksjon er noe problem sett i forhold til den høye oljeprisen.

OPEC innført et kutt i de offisielle kvotene på 1 million fat pr. dag med virkning fra 1. april, sli at kvoten er på 23,5 millioner fat pr. dag. Samtidig sa kartellet at overproduksjonen som i mars var på drøye 1,5 millioner fat pr. dag skulle fjernes. På grunn av den høye oljeprisen har altså kartellet valgt å opprettholde overproduksjonen, men den totale produksjon har sunket med en million fat pr. dag.

I sent ettermiddag kommer de ukentlige lagertallene fra USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere